Špagety Carbonara pravý Italský recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 60 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety.
- Mezitím si připravíme suroviny.
- Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Parmazán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme, já jsem ho spotřebovala skoro celý.
- Nastrouhaný ho dáme do větší misky.
- Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.
- Pak ji osmažíme v pánvi.
- Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít.
- K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek.
- Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget.
- Mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota.
- Osolíme ji a opepříme.
- Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát.
- Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou.
- Zamícháme a podáváme.
- Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme natí nebo bazalkou.