Solená zelenina do vývarů, polévek a omáček, za 30 minut máte zásoby na celý rok, bujóny a dochucovadla nepotřebujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokud si chcete ulehčit práci, dejte ji do kuchyňského robota, který ji naseká nadrobno.
    2. Jinak je třeba zeleninu nakrájet skutečně nadrobno a bude to samozřejmě trvat déle.
    3. Listy libečku a petržele nakrájíme nadrobno ručně a spolu se solí přimícháme k zelenině.
    4. Teď už jen stačí naplnit do přirpavených čistých sklenic na zavařování.
    5. Stačí použít menší skleničky například ty od přesnídávky a zeleninu do nich pořádně natlačit.
    6. Uzavřeme a skladujeme v komoře – ideální je chladnější a tmavší místo.
    7. Směs je velmi slaná a proto přidávejte do polévek, omáček nebo pod maso velmi střídmě – do vývaru stačí 1-2 lžičky.
    8. Směs výborně ochutí a krásně voní, pokud máte domácí zeleninu, je to skvělý způsob, jak ji uchovat do oblíbených domácích pochoutek.
    9. Já tuto směs přidávám například i do svíčkové.
    10. Směs vydrží díky soli, která je zároveň i skvělým konzervantem.