Počet porcí: cca 70–75 tyčinek
Celková doba přípravy: ~2 hodiny (včetně chlazení a tuhnutí)
Tipy a poznámky
-
Používejte vejce velikosti M; u větších bílků snižte počet, aby sníh nebyl „přešlehaný“ a tyčinky se nerozlévaly.
-
Pokud nemáte vanilmix, lze připravit náhradní krém: z 300 ml mléka, 1 vanilkového pudinku a 1 vanilkového cukru uvařte pudink, do horkého vmíchejte 5 lžic vaječného likéru, zchlaďte a zašlehejte do něj 250 g másla s 50 g moučkového cukru.
Závěr
Sněhové tyčinky s vanilkovým krémem a čokoládou jsou lehké, křupavé a přitom krémové uvnitř. Skvěle se skladují v chladu, připravíte je dopředu a z jedné dávky získáte hromadu elegantních kousků na sváteční stůl i k odpolední kávě. Jakmile je jednou zkusíte, zařadíte je do svého každoročního repertoáru.