Šneci s česnekovým a bylinkovým máslem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 07. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
    2. Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu. V misce si smíchejte bylinky, přetištěny stroužky česneku a změklé máslo.
    3. Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
    4. Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Šneci pečte 20 až 25 minut.

    5. Skvělá alternativa česnekového chlebu! Pokud nespotřebujete celé těsto, nevadí. V chladničce vám vydrží i 5 dní a čerstvé česnekové šneky můžete mít na stole v podstatě kdykoliv na ně dostanete chuť. A co náplň? Klidně si udělejte i směs se šunkou nebo slaninou. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.