Smetanový dezert s tvarohem a čokoládou: rychlý nepečený pohár recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 4 minuty
Jan, 15. 09. 2025

Krémový, čokoládový a hotový za chvilku. Tenhle jednoduchý nepečený dezert z tvarohu, smetany a čokolády zvládnete i na poslední chvíli. Skvěle se hodí po obědě, k odpolední kávě i jako slavnostní mini dezert do skleniček.

Pro 20 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Rozpuštění čokolády Čokoládu nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě (po 15–20 s, vždy promíchat), aby byla hladká. Nechte chvilku zchladnout.
  • Ušlehání smetany Smetanu vyšlehejte do pevné šlehačky.
  • Tvarohová základna V míse rozmíchejte tvaroh s cukrem (a vanilkou). Přidejte vlažnou rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte do hladkého krému.
  • Zjemnění a plnění Gumovou stěrkou zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Krém rozdělte do 4 skleniček nebo misek, uhlaďte povrch.
  • Chlazení a servírování Dejte minimálně na 60 minut do lednice ztuhnout. Před podáváním dozdobte ovocem, strouhanou čokoládou nebo sekanými ořechy.

Celková doba přípravy 15–20 minut práce + min. 60 minut chlazení

Počet porcí 4 poháry

Tipy a obměny

  • Pro pevnější řezy (do formy) vmíchejte 1 lžičku želatiny rozpuštěné v troše smetany.

  • Cukr lze nahradit moučkovým cukrem nebo medem; špetka soli zvýrazní chuť čokolády.

  • Zkuste vrstvit s rozdrobenými sušenkami nebo piškoty a ovocem – získáte efektní parfait.

Závěr

Rychlý smetanový dezert s tvarohem a čokoládou je důkazem, že k perfektnímu výsledku stačí čtyři základní suroviny. Krémová textura, sytá čokoládová chuť a minimum práce z něj dělají ideální volbu pro každou příležitost. Připravte ho den předem – v lednici krásně zpevní a chutě se propojí.