Smetanové kostky bez pečení: nepečený dezert hotový za 15 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Jan, 20. 05. 2025

Hledáte rychlý a jednoduchý recept na dezert, který zvládne každý? Tyto smetanové kostky bez pečení jsou přesně to, co potřebujete. Díky spojení smetany, kysané smetany, kondenzovaného mléka a jemných piškotů vznikne lehký, krémový a osvěžující dezert, který se perfektně hodí k odpolední kávě i na rodinnou oslavu. A navíc – bez pečení a bez zbytečné námahy!

Pro 1 porce

Ingredience

Na krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Želatinu nechte napučet v 150 ml studené vody a poté ji za stálého míchání jemně zahřejte, dokud se zcela nerozpustí (nevařit). Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha. V jiné míse smíchejte kysanou smetanu s kondenzovaným mlékem a přimíchejte ušlehanou smetanu. Do hotového krému vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
  • Skládání dezertu: Připravte si obdélníkovou formu a vyložte ji piškoty namočenými v šálku silné kávy. Na piškoty naneste polovinu smetanového krému a rovnoměrně rozetřete. Pokračujte druhou vrstvou kávových piškotů a zbytkem krému. Povrch uhlaďte a připravte si polevu.
  • Čokoládová poleva: Smetanu přiveďte téměř k varu, stáhněte z plotny a vmíchejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Polevu nalijte na povrch dezertu a rovnoměrně rozetřete.

Postup

Celková doba přípravy: cca 15 minut (+ chlazení)

Počet porcí: 10

Závěr

Smetanové kostky bez pečení jsou skvělým důkazem, že i z pár běžných surovin můžete připravit elegantní a chuťově dokonalý dezert. Vydrží několik dní v lednici, chutnají všem generacím a dají se snadno obměnit například přidáním ovoce mezi vrstvy. Vyzkoušejte je a nechte se překvapit, jak rychle zmizí ze stolu.