Šlehačkové těsto na ten nejlepší domácí štrúdl, úžasně jemné, lahodné a dobře se s ním pracuje, recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 0 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na náplň:
- Tvaroh a rozinky
- Strouhanka, strouhaná jablka a skořice
- Mák, zavařené třešně a moučkový cukr
Na potření:
- Máslo a trochu rumu
- Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto – těsto by nemělo být příliš tekuté ani příliš tuhé, podle potřeby přidáváme mléko nebo mouku.
- Necháme odležet 30 minut, rozdělíme na 3 části a následně rozválíme každou část na plát.
- První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.
- Na druhou navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a třešněmi.
- Zavineme – klasicky nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.
- Přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 200 stupňů asi půl hodinu.
- Po vyjmutí z trouby, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.