Šlehačkové těsto na ten nejlepší domácí štrúdl, úžasně jemné, lahodné a dobře se s ním pracuje, recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na náplň:

    • Tvaroh a rozinky
    • Strouhanka, strouhaná jablka a skořice
    • Mák, zavařené třešně a moučkový cukr

    Na potření:

    • Máslo a trochu rumu
    1. Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto – těsto by nemělo být příliš tekuté ani příliš tuhé, podle potřeby přidáváme mléko nebo mouku.
    2. Necháme odležet 30 minut, rozdělíme na 3 části a následně rozválíme každou část na plát.
    3. První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.
    4. Na druhou navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a třešněmi.
    5. Zavineme – klasicky nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.
    6. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby.
    7. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi půl hodinu.
    8. Po vyjmutí z trouby, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.