Šlehačková bábovka, nejrychlejší a nechutnější recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 19. 07. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme smetanu, vanilkový cukr a nakonec mouku spolu s práškem do pečiva.
    2. Vymícháme jednotné hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
    3. Do formy navrstvíme ½ těsta a do zbylého vmícháme kakao. Tmavé těsto navrstvíme na světlé a vyložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut.
    4. Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a můžeme přelít čokoládovou polevou – já rozpustila čokoládu na vaření spolu s olejem a přelila přes bábovku.
    5. Případně ji můžete jen posypat práškovým cukrem.