Slavnostní malinová roláda s mascarpone pouze z 5 bílků recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 2 minuty
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Nejprve si oddělíme bílky z vajíček
- Bílky si dáme do vyšší misky a žloutky odložíme stranou
- Můžeme je později použít například do praženice
- Bílky začneme vyšlehávat mixérem a pomalu po částech přidáváme citrónovou šťávu a cukr
- Vyšleháme hustou a lesklou hmotu
- Na plech vyložíme pečící papír a rovnoměrně pomažeme bílky
- Posypeme mandlemi a pečeme v troubě 25 minut při teplotě 180 stupňů
- Upečené bílky necháme vychladnout
- Mezitím si připravíme krém z mascaropone
- Vyšleháme si šlehačku spolu s cukrem a mascarpone
- Krém následně naneseme na upečené bílky
- Krém vyskládáme pár malinami a pomalu začneme rolovat roládu pomocí papíru
- Po umotání rolády ji vcelku dáme vychladnout do ledničky alespoň na 2 hodiny
- Před podáváním ji můžeme ještě ozdobit malinami, lístky máty nebo jiným ovocem