Sladké rohlíčky s tvarohem a džemem – jednoduché, jemné a chutné recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 24 porcí
  • 110 minut
Jan, 29. 05. 2025

Tyto máslové rohlíčky s tvarohem a ovocným džemem jsou ideální pro odpolední kávu i rodinné oslavy. Křehké těsto z tvarohu se studeným máslem se rychle připraví a vmáčkne do něho vrstva sladké marmelády – výsledek je lahodně šťavnatý a jemný.

Pro 24 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta (15 min): Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. Máslo nakrájejte na kousky a pomocí struhadla ho zaškrabte do mouky, až vzniknou drobenkovité kousky. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Rychle vypracujte hladké, nekynuté těsto.
  • Chlazení (min. 60 min): Těsto rozdělte na 2 díly (nebo více menších, pokud chcete trojnásobnou dávku), zabalte do fólie a dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (až 2 dny).
  • Tvarování (15 min): Každý díl rozválejte na silný plát (2–3 mm) a vykrojte kulatý tvar. Rozkrojte na 12–16 trojúhelníků (celkem 24 rohlíčků). Na širší část každého trojúhelníku rozetřete tenkou vrstvu džemu a zarolujte směrem k špičce. Položte rohlíčky švem dolů na plech s pečicím papírem.
  • Pečení (17–20 min): Troubu předehřejte na 200 °C a pečte dozlatova, až rohlíčky zpevní a na okrajích lehce zhnědnou.
  • Dokončení (5 min): Nechte zcela vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Časová náročnost

  • Aktivní příprava: 30 min

  • Chlazení: min. 60 min

  • Pečení: 20 min

  • Celkem: cca 1 h 50 min

Počet porcí

  • 24 rohlíčků (cca 12 porcí po 2 rohlíčcích)

Závěr

Tyto sladké rohlíčky s tvarohem a džemem jsou křehké, plné vláčné náplně a snadno se připravují i dopředu. Díky kombinaci studeného másla a tvarohu v těstě se rohlíčky rozplývají na jazyku. Vyzkoušejte je k odpolední kávě nebo jako dezert na oslavu – zaručeně potěší každého milovníka domácího pečení!

Rychlé tvarohové koláčky ke kafíčku

chuťovky
60 minut
0
(0)
30. 05. 2025 Jan