Skvělé koblihy bez oleje připravené v troubě recept
- Sředně těžká přípava
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
Na náplň:
- Džem podle chuti nebo povidla
 
Na potření:
- Rozpuštěné máslo
 
Na posypání:
- moučkový cukr
 
- ½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme než vyjde kvásek.
 - Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
 - Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístíme, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.
 - Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
 - Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít vařečku nebo lžičku.
 - Přikryjeme utěrkou a než se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).
 - Pečeme při teplotě 190 stupňů než povrch koblížků není zlatavý.
 - Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru dáme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.
 
 


