Skotský krém: Sladký dezert, který je lehký jako obláček. Maminka ho peče už více než 30 let a nikdo se ho stále nemůže nabažit! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 50 minut
Tomáš, 14. 10. 2024

Tento úžasný dezert je oblíbený už více než 30 let a nikdo se ho stále nemůže nabažit! Skotský krém, jak se nazývá, je známý svou lehkostí a jemnou chutí. V minulosti byl recept velmi jednoduchý a ekonomický, ale i dnes si zachovává své kouzlo a lahodnost.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • 1. Příprava těsta: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto rozdělte na 4 části.
  • 2. Pečení plátů: Každou část rozválejte na velikost velkého plechu. Pečte každý kus 5 minut na 170 °C. Po upečení pláty opatrně přeneste na pracovní desku, aby vychladly.
  • 3. Příprava krému: K žloutkům postupně přidávejte cukr, mléko a mouku. Směs míchejte nad ohněm, dokud nezhoustne (1-2 minuty). Poté odložte z ohně.
  • 4. Šlehání bílků: Na pevnou pěnu vyšlehejte bílky a jemně je přimíchejte do teplého krému.
  • 5. Sestavení dezertu: Teplý krém postupně navrstvíte na vychladlé pláty.
  • 6. Příprava polevy: Čokoládu rozpustíme nad párou spolu s máslem. Rovnoměrně ji rozetřete na vrchním plátu.
  • 7. Chlazení: Nechte dezert odstát v chladu, nejlépe přes celou noc.

Skotský krém je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Jeho lehkost a lahodná chuť vás okouzlí. Dobrou chuť!