Přiveďte do varu 230ml mléka a 3 polévkové lžíce másla.
Nechte mléko trochu vychladnout a ještě do teplého přidejte droždí.
Nechte odstát přibližně 10 minut.
Poté přidejte lžíci krystalového cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte.
Do této směsi přidejte 150g mouky a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
Jeden banán si rozmačkejte na kašičku a přidejte ho do směsi.
Opět dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepkavé.
Na desku si vysypte mouku a těsto prohněťte.
Pak ho vložte do misky a přikryjte utěrkou. Odložte na hodinu na teplé místo, aby podkyslo.
Pak si z těsta na dobře pomoučeném vále vyválíme obdélník.
Rozpusťte zbývající máslo a natřete ho na těsto.
Na to nasypte mleté nebo nasekané vlašské ořechy a posypte skořicí a pokud máte rádi aromatické sladkosti, můžete přidat i špetku rozdrcených hřebíčků.
Banány si nakrájejte na tenčí kolečka a poklademe je na těsto.
Těsto si srolujte a nařežte ho na přibližně 8 kusů.
Plech nebo zapékací misku si vymažeme, aby se odspodu šneci nelepily.
Pak je na něj opatrně pokládejte tak, aby se vám nerozpadly.
Pečte dozlatova asi 50 minut při teplotě 180 stupňů.
Mezitím si uvařte krémovou polevu. Na její přípravu budete potřebovat 3 polévkové lžíce másla, 2 lžíce mléka a moučkový cukr od chuti.
Máslo rozpusťte na malé pánvi a přidejte zbývající ingredience.
Pokud by byl poleva příliš hustá, přidejte ještě mléko.