Skořicoví šneci s krémem recept

4.7
(52)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 150 minut
Tomáš, 23. 11. 2018

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Přiveďte do varu 230 ml mléka a 3 polévkové lžíce másla.
  • Nechte mléko trochu vychladnout a ještě do teplého přidejte droždí.
  • Nechte odstát přibližně 10 minut.
  • Poté přidejte lžíci krystalového cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte.
  • Do této směsi přidejte 150 g mouky a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  • Jeden banán si rozmačkejte na kašičku a přidejte ho do směsi.
  • Opět dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepkavé.
  • Na desku si vysypte mouku a těsto prohněťte.
  • Pak ho vložte do misky a přikryjte utěrkou. Odložte na hodinu na teplé místo.
  • Pak si z těsta na dobře pomoučeném vále vyválíme obdélník.
  • Rozpusťte zbývající máslo a natřete ho na těsto.
  • Na to nasypte mleté nebo nasekané vlašské ořechy a posypte skořicí a pokud máte rádi aromatické sladkosti, můžete přidat i špetku rozdrcených hřebíčků.
  • Banány si nakrájejte na tenčí kolečka a poklademe je na těsto.
  • Těsto si srolujte a nařežte ho na přibližně 8 kusů.
  • Plech nebo zapékací misku si vymažeme, aby se odspodu šneci nelepily.
  • Pak je na něj opatrně pokládejte tak, aby se vám nerozpadly.
  • Pečte dozlatova asi 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  • Mezitím si uvařte krémovou polevu. Na její přípravu budete potřebovat 3 polévkové lžíce másla, 2 lžíce mléka a moučkový cukr od chuti.
  • Máslo rozpusťte na malé pánvi a přidejte zbývající ingredience.
  • Pokud by byl poleva příliš hustá, přidejte ještě mléko.