Skořicoví šneci s krémem recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 150 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Přiveďte do varu 230 ml mléka a 3 polévkové lžíce másla.
- Nechte mléko trochu vychladnout a ještě do teplého přidejte droždí.
- Nechte odstát přibližně 10 minut.
- Poté přidejte lžíci krystalového cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte.
- Do této směsi přidejte 150 g mouky a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
- Jeden banán si rozmačkejte na kašičku a přidejte ho do směsi.
- Opět dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepkavé.
- Na desku si vysypte mouku a těsto prohněťte.
- Pak ho vložte do misky a přikryjte utěrkou. Odložte na hodinu na teplé místo.
- Pak si z těsta na dobře pomoučeném vále vyválíme obdélník.
- Rozpusťte zbývající máslo a natřete ho na těsto.
- Na to nasypte mleté nebo nasekané vlašské ořechy a posypte skořicí a pokud máte rádi aromatické sladkosti, můžete přidat i špetku rozdrcených hřebíčků.
- Banány si nakrájejte na tenčí kolečka a poklademe je na těsto.
- Těsto si srolujte a nařežte ho na přibližně 8 kusů.
- Plech nebo zapékací misku si vymažeme, aby se odspodu šneci nelepily.
- Pak je na něj opatrně pokládejte tak, aby se vám nerozpadly.
- Pečte dozlatova asi 50 minut při teplotě 180 stupňů.
- Mezitím si uvařte krémovou polevu. Na její přípravu budete potřebovat 3 polévkové lžíce másla, 2 lžíce mléka a moučkový cukr od chuti.
- Máslo rozpusťte na malé pánvi a přidejte zbývající ingredience.
- Pokud by byl poleva příliš hustá, přidejte ještě mléko.