Schwarzwaldské třešňové řezy: Lahodný koláč, který si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Jan, 24. 01. 2025

Pokud máte rádi kombinaci čokolády, třešní a krémového sýra, tento Schwarzwaldský třešňový koláč je pro vás ideální volbou. Skvělý recept na oblíbený koláč, který se hodí na rodinné oslavy i každodenní pohoštění. S lahodným kakaovým základem, svěžím krémem a šťavnatými třešněmi si tento koláč zamilujete.

Pro 8 porcí

Ingredience

Dále budete potřebovat:

Postup přípravy

  • Připravte těsto: V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a mléko, stále šlehejte.
  • Přidejte suché ingredience: Do směsi přimíchejte kakao, prášek do pečiva a mouku. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Pečte těsto: Cesto vylejte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Rovnoměrně rozložte vykostkované třešně. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Po upečení polijte těsto třešňovou šťávou a nechte vychladnout.
  • Připravte krém: V míse vyšlehejte smetanu na šlehání, cukr, stužovač šlehačky, jemný tvaroh a mascarpone do husté pěny. Na závěr přimíchejte čokoládové hoblinky.
  • Dokončete koláč: Na vychladlý korpus rovnoměrně naneste krém a zarovnejte. Ozdobte třešněmi a čokoládovými hoblinkami.
  • Nechte koláč vychladnout v lednici a podávejte.

 

Doba přípravy

  • Aktivní příprava: 20 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celková doba: 1 hodina (včetně chladnutí)

Počet porcí

8 porcí

Závěr

Schwarzwaldské třešňové řezy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky čokoládových a ovocných kombinací. Tento koláč s jemným kakaovým základem a krémovým tvarohovým náplní zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Díky šťavnatým třešním a dekoračním čokoládovým hoblinkám je ideální nejen pro rodinné oslavy, ale také pro každodenní pohoštění.