Schwarzwaldské třešňové řezy: krémový dezert s čokoládou a ovocem, který si zamiluje celá rodina recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 60 minut
Jan, 04. 06. 2025

Vyzkoušejte tradiční Schwarzwaldské třešňové řezy – nadýchané kakaové těsto, šťavnaté třešně a jemný smetanovo-tvarohový krém. Perfektní moučník pro slavnostní chvíle i každodenní mlsání.

Pro 20 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Těsto: Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Postupně přilijte mléko a olej. Nakonec přidejte kakao, prášek do pečiva a mouku. Promíchejte, až vznikne hladké těsto. Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozložte vypeckované třešně. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut. Upečený korpus ještě teplý rovnoměrně pokapejte třešňovou šťávou a nechte zcela vychladnout.
  • Krém: Ve větší míse vyšlehejte smetanu s cukrem a stužovačem do tuha. Vmíchejte tvaroh, mascarpone a nakonec přidejte čokoládové hobliny. Vše promíchejte do hladkého a pevného krému.
  • Sestavení: Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete připravený krém. Zarovnejte do hladka. Povrch ozdobte čokoládovými hoblinkami a několika třešněmi nebo višněmi.

Celková doba přípravy:

  • příprava: 30 minut

  • pečení: 30 minut

  • chlazení a kompletace: 60 minut

  • celkem: cca 120 minut

Počet porcí:

  • cca 20 řezů (z plechu 30 × 40 cm)

Závěr:

Schwarzwaldské třešňové řezy jsou ikonickým dezertem, který kombinuje kakaový korpus, ovocnou svěžest a jemný krém. Jejich vizuální efekt i chuťový zážitek potěší nejen rodinu, ale i náročné hosty. Výborně chutnají dobře vychlazené a dají se připravit i den předem.