Salko řezy za pár minut – dvoupatrový dezert bez námahy recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 22. 05. 2025

Rychlý a lahodný dezert, který spojuje vláčné těsto z kondenzovaného mléka, jemný tvarohovo-smetanový krém a čokoládovou polevu. Díky minimální práci a krátkému pečení si tento dvoupatrový zákusek zamiluje celá rodina.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Ve velké míse vyšlehejte vejce do pěny. Přidejte kondenzované mléko a postupně vmíchejte prosátou mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva a kakaem. Vznikne husté, ale stále tekuté těsto.
  • Pečení korpusu Formu o rozměru cca 20×20 cm vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C (horkovzduch 160 °C) přibližně 10 minut – korpus musí zůstat lehce pružný.
  • Příprava krému Zatímco se těsto chladí, vyšlehejte smetanu do tuha a jemně ji spojte s tvarohem. Krém lze podle chuti dosladit lžící moučkového cukru.
  • Sestavení zákusku Vychladlý korpus horizontálně rozkrojte na dvě stejné vrstvy. Spodní vrstvu potřete tvarohovo-smetanovým krémem, přiklopte vrchním dílem a lehce přitlačte.
  • Čokoládová poleva Čokoládu nasekejte, vložte do misky se smetanou a za občasného míchání rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na mírném výkonu. Polevou přelijte vršek zákusku.
  • Chlazení a krájení Nechte alespoň 30 minut v lednici ztuhnout. Plech pak nakrájejte na 10–12 kostek a podávejte vychlazené.

Časová náročnost a počet porcí

  • Příprava těsta a krému: 10 min

  • Pečení: 10 min

  • Sestavení a poleva: 10 min

  • Chlazení: 30 min

  • Celkem: cca 1 hodina

  • Počet porcí: 10–12 porcí

Závěr

Salko řezy představují perfektní řešení, když chcete připravit dekadentní dezert za minimum času. Kombinace sladkého kondenzovaného mléka, nadýchaného tvarohovo-smetanového krému a čokoládové polevy dává vzniknout lehkému, ale zároveň bohatému zákusku, který ocení jak děti, tak dospělí. Díky snadné přípravě bez potřeby složitých technik je to ideální recept pro každou příležitost.