Celková doba přípravy: 45–50 minut
Počet porcí: 16–20 kostek (plech cca 30 × 40 cm)
Tipy Pro Jistotu Úspěchu
-
Těsto je záměrně mastnější – snadno se roztírá a po upečení je voňavé a vláčné.
-
Šťavnaté ovoce (rybíz, meruňky) lehce poprašte škrobem, koláč se nebude rozmáčet.
-
Na výraznější chuť přidejte do drobenky špetku skořice nebo vanilkového cukru.
-
Pokud pečete z velmi sladkého ovoce, snižte cukr v drobence o 1–2 lžíce.
Závěr
Tenhle ovocný koláč je přesně ten typ receptu, který si oblíbíte pro rychlou přípravu a spolehlivý výsledek. Těsto se krásně roztírá, nepotřebuje dlouhé kynutí a na plechu udělá parádu s jakýmkoli ovocem. Uložte si recept mezi stálice – hodí se na víkendové pečení i bleskový moučník pro návštěvu.