Rychlé ořechové řezy z listového těsta: Luxusní dezert pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Jan, 02. 05. 2025

Ořechové řezy z listového těsta jsou lahodným spojením křehkého těsta, bohaté ořechové vrstvy a jemného krému. Tento dezert je nejen chutný, ale i vizuálně působivý a vhodný pro slavnostní chvíle i nedělní posezení u kávy.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na ořechové těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava listového těsta: Rozválejte listové těsto na dva stejně velké pláty. Upečte je na pečicím papíru při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.
  • Příprava ořechového těsta: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte s cukrem moučka do husté pěny. Vmíchejte mouku, prášek do pečiva a mleté ořechy. Nakonec jemně zapracujte sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech a pečte při 180 °C asi 20 minut. Vychlaďte.
  • Příprava krému: V kastrůlku rozmíchejte mléko s hladkou moukou, krystalovým a vanilkovým cukrem. Vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout a poté zašlehejte máslo do hladkého krému.
  • Sestavení dezertu: Na jeden plát listového těsta rozetřete polovinu krému. Poklaďte ořechové těsto, rozetřete zbytek krému a zakryjte druhým plátem listového těsta. Zatižte a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici.
  • Servírování: Před podáváním lehce pocukrujte a krájejte ostrým nožem na řezy.

Celková doba přípravy: 90 minut

Počet porcí: 12

Závěr

Tyto ořechové řezy z listového těsta potěší nejen svým vzhledem, ale především dokonale vyváženou chutí. Křehké vrstvy těsta, jemný ořechový korpus a krémová náplň tvoří dezert, který si zamiluje celá rodina.