Rychlé okurky za 3–4 hodiny – křupavé, voňavé a neuvěřitelně návykové recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Jan, 15. 07. 2025

Nemáte trpělivost čekat na klasické zavařované okurky? Vyzkoušejte tento rychlý recept na „rychlokvašky“, které jsou hotové už za 3–4 hodiny. Skvěle doplní večeři, grilované maso nebo poslouží jako zdravé zobání.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava okurek Okurky důkladně omyjte, odřízněte oba konce a podélně je rozpulte (menší okurky můžete pouze rozpůlit). Vložte je do uzavíratelného sáčku.
  • Přidání bylinek a česneku Česnek prolisujte nebo najemno nastrouhejte. Kopr nasekejte najemno. Obě ingredience přidejte k okurkám.
  • Kořenicí směs V malé misce smíchejte sůl, cukr, mletý koriandr, pepř, olej a ocet. Vzniklou zálivku nalijte do sáčku s okurkami.
  • Protřepání a odpočinek Sáček pevně uzavřete a důkladně protřepejte, aby se kořenicí směs rovnoměrně rozložila. Nechte stát na kuchyňské lince 3–4 hodiny.
  • Uložení a další skladování Po marinování dejte okurky do lednice – ještě chutnají plněji a vydrží další 2–3 dny.

Celková doba přípravy

  • Příprava surovin: 10 minut

  • Marinování na kuchyňské lince: 3–4 hodiny

  • Celkem: 3 hodiny 10 minut až 4 hodiny 10 minut

Závěr receptu

Tyto rychlé okurky dokazují, že i bez složitého zavařování lze během pár hodin vytvořit osvěžující křupavý doplněk jídla. Díky jednoduchým surovinám a minimálnímu úsilí si je oblíbíte jako zdravou přílohu i lehkou svačinu.