Rychlé krémeše z listového těsta: snadný recept krok za krokem

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 75 minut
Jan, 30. 07. 2025

Oživte svůj dezertní repertoár těmito rychlými a šťavnatými krémeši z listového těsta! Vzdušný plát listového těsta, vrstvený jemným citronovým krémem a hebkou šlehačkou, vytvoří dokonalou kombinaci chutí i textur. Připravíte je během chvíle, bez kynutí a bez složitých postupů – a vaše rodina či hosté budou nadšení.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem, propíchejte vidličkou, aby se nepřestupovalo. Pečte 20 minut dozlatova, poté nechte vychladnout a rozkrájejte na 8 stejně velkých obdélníků.
  • Vaření krému Ve středně velkém hrnci přiveďte k mírnému varu 350 ml mléka společně s citronovou kůrou. Mezitím v misce rozmíchejte zbývajících 50 ml mléka se škrobem, žloutky a cukrem do hladké kaše. Horké mléko pomalu přilévejte do žloutkové směsi za stálého míchání, vraťte do hrnce a na mírném plameni vařte, dokud krém nezhoustne. Krém přelijte do čisté mísy, přikryjte potravinářskou fólií přímo na povrch (zabrání se krustě) a nechte zcela vychladnout.
  • Šlehání smetany a sestavení Vyšlehejte 200 ml smetany do tuha. Vychladlý krém krátce promíchejte, aby byl vláčný, a naplňte polovinu pečiva. Navrch dejte vrstvu šlehačky a přikryjte druhým plátkem listového těsta.
  • Chlazení a servírování Sestavené krémeše nechte nejméně 30 minut odležet v lednici, aby se vrstvy propojily. Při servírování můžete krémeše lehce poprášit moučkovým cukrem.

Celková doba přípravy

  • Příprava krému: 15 min

  • Pečení těsta: 20 min

  • Šlehání smetany a dokončení: 10 min

  • Chlazení (minimálně): 30 min

  • Celkem: cca 1 h 15 min (včetně chlazení)

Počet porcí

8 krémešů (z jedné rolky listového těsta)