Rychlé domácí Salko ze 3 ingrediencí recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Všechny ingredience smícháme v hrnci s vyššími okraji (hmota bude pěnit).
- Na mírném plameni přivedeme k varu. Když se hmota začne vařit, vaříme přesně 10 minut (hmota bude velmi pěnit).
- Po 10 minutách bude hmota stále tekutá, ale nemusíte se bát, postupně za studena bude houstnout a vstoupí tu správnou konzistenci.
- Hmotu nalijeme do sklenic, necháme vychladnout a pak vložíme do lednice, kde hmota postupně zhoustne.
- Domácí Salko můžeme přidávat do oblíbených dezertů nebo jako slaďoučkou pamlsek.
Podobné recepty
Další recepty
Vajíčkový máslový krém: univerzální krém na dorty, věnečky i zákusky
polevy a zdobení
45 minut
Dokonalá šlehačka: jak ji vyšlehat, aby perfektně držela tvar
polevy a zdobení
10 minut


