Rychlá jablečná buchta: Nadýchaný dezert s jablečnou náplní a šlehačkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 60 minut
Jan, 05. 05. 2025

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na sladký moučník, který potěší celou rodinu? Tato rychlá jablečná buchta je přesně to, co potřebujete. Spojení nadýchaného piškotového korpusu, jemné jablečné náplně a našlehané smetany vytváří neodolatelný dezert, ideální ke kávě nebo pro návštěvy.

Pro 16 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na jablečnou vrstvu:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Korpus: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přilijte horkou vodu, olej a vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce zapracujte sníh. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte zchladnout.
  • Jablečná vrstva: Jablka krátce povařte s trochou vody, cukrem a pár kapkami octa. Po změknutí je rozmixujte na pyré. Přidejte pudink rozmíchaný ve vodě a krátce povařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout.
  • Dokončení: Na vychladlý korpus naneste jablečnou vrstvu. Poté našlehejte smetanu a rovnoměrně ji rozetřete po jablečné části. Buchtu uchovávejte v lednici.

Čas přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 60 minut

  • Počet porcí: 16–20 (z jednoho velkého plechu)

Závěr

Tato rychlá jablečná buchta je skvělou volbou pro každodenní i slavnostní chvíle. Příprava je jednoduchá, a přesto výsledek nadchne svou jemností a lahodnou chutí. Překvapte své blízké tímto skvostným dezertem, který si každý zamiluje už po prvním soustu!