Rychlá hrnková jahodová bublanina: Nadýchaný moučník připravený za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 15 minut
Jan, 23. 06. 2025

Jahodová bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky. Tato varianta je obzvlášť oblibovaná pro svou jednoduchost a rychlost přípravy. Potřebujete jen několik základních ingrediencí a za pár minut máte těsto, které stačí nalít do plechu a posypat čerstvými jahodami.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V mísě si nejprve šlehejte vejce, žloutek a cukr do pěně. Poté přilijte olej, vanilku, citronovou kůru a špetku soli. Vše promíchejte.
  • Zpracování těsta: Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, střídavě s mlékem. Vznikne hustější, tekuté těsto.
  • Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo s pečícím papírem). Povrch poklaďte čerstvými jahodami, které jste lehce obalili v mouce, aby neklesly ke dnu.
  • Doba pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut, dokud nebude povrch zlatavý a špejle po zapíchnutí zůstane suchá.

Závěr

Tato jednoduchá jahodová bublanina je ideální pro rychlý moučník ke kávě, ale i jako dezert pro nečekávanou návštěvu. Výborně chutná i druhý den a můžete ji snadno obměnit jiným ovocem podle sezóny. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že se po ní zapráší!

 
Celková doba přípravy: cca 35 minut (15 minut příprava + 20 minut pečení)
 
Počet porcí: cca 12 kousků