Rychlá hrnková bábovka: Nejjednodušší recept pro začátečníky

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Jan, 11. 03. 2025

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na bábovku, který zvládne každý, jste na správném místě! Tato hrnková bábovka je neuvěřitelně vláčná, jemná a hotová za pár minut. Stačí vám jen pár základních surovin a trouba.

Pro 8 porcí

Ingredience

Volitelné ingredience:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta – V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přilijte olej a vmíchejte mléko.
  • Smíchání suchých ingrediencí – Přidejte mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Důkladně promíchejte.
  • Příprava formy – Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
  • Pečení – Těsto nalijte do formy a pečte přibližně 40 minut na 200 °C (každý se řiďte podle vlastní trouby).
  • Dvoubarevná varianta – Pokud chcete mramorovou bábovku, oddělte část těsta, přidejte kakao nebo Granko a do formy lijte střídavě světlé a tmavé těsto.
  • Dokončení – Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta: 5 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 45 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Závěr

Tato rychlá hrnková bábovka je skvělá pro každou příležitost. Díky jednoduché přípravě a vláčné konzistenci si ji zamiluje celá rodina. Můžete ji přizpůsobit podle chuti – přidat kakao, kokos, rozinky nebo čokoládu. Vyzkoušejte ji a užijte si božsky jemnou bábovku, která nikdy nezklame!