Ruské klobouky: Nejchutnější vánoční koláčky recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 1 minuta
Pro 10 porcí
Ingredience
krém:
Dále budeme potřebovat:
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme s cukrem (4 lžíce) do pěny. Žloutky spolu s cukrem (8 lžic) vyšleháme do pěny, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
- Mléko, mouku, Kr. a vanilkový cukr dáme vařit na mírný oheň - uvaříme hustý puding, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s práškovým cukrem do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
- Z těsta pomocí formičky vykrojíme kolečka, které slepíme krémem. Boky také potřeme krémem a obalíme je v kokosu. Vrch zalijeme čokoládou, do které jsme přidali máslo a olej. Necháme ztuhnout.
Podobné recepty
Další receptyJednoduché medové rohlíčky s čokoládovými konečky, které vám vůní připomenou dětství
chuťovky
90 minut
Smetanový koláč s tvarohem připravený bez mouky a cukru! Chutná každému kdo ho ochutná
dezerty
200 minut
Doporučené články: