Rohlíčky jemné, jako sníh. Doslova se tají v ústech: Kouzlo je v té bílé polevě, nic jemnější jsem v životě nejedla! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Tomáš, 30. 09. 2024

Toto jemné, měkké a křehké těsto je skvělé pro přípravu rohlíčků, ale také na koláče, koláčky a záviny. Díky jeho snadné přípravě s ním mohou pracovat i děti. Hotové rohlíčky jsou chutné a doslova se rozpadají na jazyku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vychlazené máslo nastrouhejte do mísy. Přidejte mouku, citronovou šťávu, kysanou smetanu a žloutky. Zpracujte těsto a dejte ho na 1-2 hodiny do ledničky.
  • Příprava polevy: Bílky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Tvarování rohlíčků: Těsto rozdělte na tři části. Každou část rozválejte do kruhu, potřete bílkovou polevou a nakrájejte na trojúhelníky. Z každého trojúhelníku srolujte rohlíček.
  • Pečení: Rohlíčky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nebudou zlatavé.
  • Dokončení: Upečené rohlíčky nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 😊