Rohlíčky jemné, jako sníh. Doslova se tají v ústech: Kouzlo je v té bílé polevě, nic jemnější jsem v životě nejedla! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 50 minut
Toto jemné, měkké a křehké těsto je skvělé pro přípravu rohlíčků, ale také na koláče, koláčky a záviny. Díky jeho snadné přípravě s ním mohou pracovat i děti. Hotové rohlíčky jsou chutné a doslova se rozpadají na jazyku.
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vychlazené máslo nastrouhejte do mísy. Přidejte mouku, citronovou šťávu, kysanou smetanu a žloutky. Zpracujte těsto a dejte ho na 1-2 hodiny do ledničky.
- Příprava polevy: Bílky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Tvarování rohlíčků: Těsto rozdělte na tři části. Každou část rozválejte do kruhu, potřete bílkovou polevou a nakrájejte na trojúhelníky. Z každého trojúhelníku srolujte rohlíček.
- Pečení: Rohlíčky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nebudou zlatavé.
- Dokončení: Upečené rohlíčky nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.