Řízek v hořčičné omáčce – dokonalý oběd s jemně pikantní chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 40 minut
Jan, 09. 05. 2025

Klasický recept na šťavnatý řízek s krémovou omáčkou, který si zamiluje celá rodina

Řízek v hořčičné omáčce je tradiční český pokrm, který v sobě spojuje křupavé maso a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento recept patří mezi oblíbené klasiky rodinné kuchyně – je sytý, jednoduchý a chutná všem bez rozdílu věku. Díky kombinaci plnotučné a dijonské hořčice získá omáčka bohatou chuť, která perfektně doplňuje maso. Ideální volba pro víkendový oběd i slavnostnější příležitosti.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava řízků Maso naklepeme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky opečeme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
  • Základ omáčky Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova. Poté přidáme plnotučnou i dijonskou hořčici a krátce promícháme.
  • Dokončení omáčky Do pánve přilijeme smetanu a vše necháme několik minut provařit, dokud omáčka mírně nezhoustne. Poté vrátíme opečené řízky zpět do omáčky.
  • Dušení Zakryjeme poklicí a necháme maso na mírném ohni několik minut dusit, aby změklo a nasáklo chuť omáčky.

Celková doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Tipy na servírování

Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo rýží. Pro svěží chuť můžete doplnit o nakládané okurky nebo čerstvý salát.

Závěr

Řízek v hořčičné omáčce je pokrm, který vás nikdy nezklame. Skvěle se hodí pro celou rodinu a jeho příprava je rychlá a snadná. Díky bohaté omáčce a jemně pikantní chuti si získá místo na vašem jídelníčku nejen během víkendu, ale klidně i v pracovním týdnu. Pokud hledáte recept, který chutná i zasytí, je to právě tento.