Řezy Maková panenka, bez zrnka mouky: To těsto je jako pěna, stačí přidat krém a máte luxusní dezert, který trumfne i dort! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 15 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 24. 09. 2024

Tento makovo-mandlový dezert je ideálním spojením nadýchaného korpusu, jemného pudinkového krému a sladké bílé čokolády. Skvělá volba pro každou příležitost, ať už máte rodinnou oslavu nebo jen chcete něco výjimečného pro všední den.

Pro 15 porcí

Ingredience

Na makový korpus:

Na pudinkový krém:

Na namáčení korpusu:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava makového korpusu: Rozdělte přísady na těsto na polovinu a pečte ve dvou samostatných formách. Pokud pečete jeden velký korpus a chcete ho rozkrojit, prodlužte dobu pečení. Nejprve vyšlehejte bílky na pevnou pěnu a během šlehání postupně přidávejte cukr. Jakmile je směs lesklá, postupně přidávejte žloutky. Nakonec jemně vmíchejte mák, kokosové vločky a mleté mandle. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20 minut. Poté nechte korpus vychladnout.
  • Příprava pudinkového krému: Uvařte 200 ml mléka s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbylé mléko smíchejte se žloutky a pudinkovým práškem a nalijte tuto směs do vroucího mléka (odstavte mléko z plamene). Znovu zahřejte a míchejte, dokud nevznikne hustý pudink. Nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj zašlehejte pudink a citronovou kůru.
  • Složení dezertu: Korpus pokapejte směsí citronové šťávy a převařené vody. Na jeden korpus naneste vrstvu pudinkového krému a přikryjte druhým korpusem.
  • Poleva: V hrnci rozpusťte bílou čokoládu s máslem a mlékem. Nalijte na vrchní část dezertu a nechte vychladnout v chladničce.

Dobrou chuť!