Řecký těstovinový salát s kuřecím masem – svěží a lehký letní pokrm recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Jan, 18. 03. 2025

Léto si žádá lehké, chutné a osvěžující pokrmy. Přesně takovým jídlem je řecký těstovinový salát s kuřecím masem, který si zamilujete už při prvním soustu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, svěží zeleniny a výrazného citronovo-česnekového dresinku vás naprosto nadchne. Navíc je tento recept jednoduchý na přípravu a zvládnete jej za pouhou hodinu.

Pro 4 porce

Ingredience

Ingredience na marinádu/dresink:

Ingredience na salát:

Postup přípravy

  • Omyjte citron, nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu (potřebujete alespoň ¼ hrnku šťávy).
  • Připravte si marinádu: smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, nadrobno nakrájené 2 stroužky česneku, oregano, sůl, pepř a citronovou kůru.
  • Kuřecí maso vložte do sáčku na zip, zalijte polovinou marinády, přidejte třetí stroužek česneku, uzavřete sáček a promasírujte. Nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici.
  • Mezitím uvařte těstoviny podle návodu a nechte je vychladnout.
  • Rozpalte pánev a opečte marinované kuřecí maso z obou stran dozlatova (asi 5 minut z každé strany). Nechte 5 minut odpočinout a poté nakrájejte na kousky.
  • Nakrájejte okurku a papriku na kostičky, cherry rajčátka na poloviny a petrželku nasekejte nahrubo.
  • Ve velké míse smíchejte těstoviny, zeleninu, kuřecí maso a rozdrobený feta sýr. Přidejte zbytek marinády a špetku citronové kůry.
  • Promíchejte a podávejte ihned, nebo vychlaďte do doby podávání.

Počet porcí a doba přípravy

  • Počet porcí: 4 větší porce nebo 6 menších porcí
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celková doba: 1 hodina

Závěr receptu

Řecký těstovinový salát s kuřecím masem je perfektní volbou pro lehký letní oběd nebo večeři. Skvěle se hodí na pikniky i zahradní párty a jeho příprava vám nezabere mnoho času. Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující recept, který potěší celou rodinu. A pokud se chcete vyhnout masu, nebojte se připravit i vegetariánskou variantu.