Recept na výtečný jogurtový salát: Můžete ho podávat i jako pomazánku, ale dá se jíst i jen tak samotný! recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 20 minut
Tento jogurtový salát je nejen zdravější alternativou k tradičním majonézovým salátům, ale také velmi chutný. Můžete ho podávat jako salát k hlavnímu jídlu nebo použít jako pomazánku na pečivo. Je jednoduchý na přípravu a potěší jak vaše chuťové buňky, tak i zbytek rodiny!
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava zeleniny: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a poté nastrouháme na struhadle nebo protlačíme přes síto jako na klasický bramborový salát. Mrkev krátce povaříme, necháme vychladnout a také nastrouháme (pokud chcete, můžete použít i nakládanou mrkev zbavenou nálevu).
- Příprava zeleniny: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a poté nastrouháme na struhadle nebo protlačíme přes síto jako na klasický bramborový salát. Mrkev krátce povaříme, necháme vychladnout a také nastrouháme (pokud chcete, můžete použít i nakládanou mrkev zbavenou nálevu).
- Příprava jogurtové zálivky: V misce smícháme bílý selský jogurt s majonézou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, sušenou bazalku a pár kapek citronové šťávy podle chuti. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká zálivka.
- Spojení všech surovin: Jogurtovou zálivku vlijeme k připravené zeleninové směsi a důkladně promícháme. Salát necháme chvíli odležet, aby se chutě dobře propojily.
- Podávání: Jogurtový salát můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo ho využít jako pomazánku na chleba či jiné pečivo. K salátu lze přidat i šunku, sýr nebo další přísady podle vaší chuti.