Recept na vepřové řízky v pivní omáčce: Šťavnatý a snadný oběd recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Jan, 23. 01. 2025

Tento recept na vepřové řízky na pivní omáčce je ideální volbou pro rodinný oběd. Díky pivní omáčce jsou řízky šťavnaté, měkké a plné chuti. Stačí několik ingrediencí a trpělivost při vaření.

Pro 4 porce

Ingredience

Na řízky:

Na omáčku:

Postup přípravy

  • Příprava řízků: Řízky osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte olej a řízky z obou stran opečte dozlatova. Poté je vyjměte a odložte stranou.
  • Příprava základu omáčky: Do pánve přidejte trochu oleje a na jemno nakrájenou cibuli. Restujte ji do sklovita na mírné teplotě. Přidejte nasekaný česnek a podlijte trochou vody, aby cibule změkla. Přidejte sladkou papriku, hořčici a pivo.
  • Vaření omáčky: Jakmile směs začne vřít, přilijte 200 ml vody a přidejte sušené koření a černý pepř. Po opětovném varu přilijte dalších 200 ml vody a vložte opečené řízky zpět do pánve.
  • Dušení: Na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte a hlídejte, aby se mouka nepřipalovala. Na závěr dochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou petrželovou nať.

 

Celkový čas přípravy:

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • Celkem: 1 hodina 30 minut

Počet porcí:

  • 4–5 porcí