Recept na svěží koláč Červená Karkulka: lehký, krémový a plný chuti recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 180 minut
Jan, 01. 04. 2025

Pro 12 porcí

Ingredience

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava piškotu: Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Postupně přidávejte cukr, žloutky a vodu a stále šlehejte. Po vypnutí mixéru přidejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Jemně promíchejte, nalijte do formy (36×24 cm) vyložené pečicím papírem a pečte při 180°C asi 30 minut. Po upečení nechte piškot vychladnout.
  • Příprava třešňového džemu: Třešňový džem dejte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Po sundání z ohně přidejte višňové želé, promíchejte, aby se želé rozpustilo, a nechte vychladnout.
  • Příprava krému: Vyšlehejte smetanu s práškovým cukrem do tuha. Želatinu zalijte 1/3 šálku studené vody a nechte ji nabobtnat. Poté ji krátce zahřejte v mikrovlnné troubě, aby byla tekutá. Smíchejte ji s jednou lžící šlehačky, dobře promíchejte a přidejte do vyšlehané smetany. Krém důkladně promíchejte.
  • Sestavení koláče: Piškot dejte zpět do formy i s papírem. Na vychladlou piškotu rozetřete krém. Na vrch naneste vychlazený třešňový džem s želé. Koláč dejte do lednice, aby ztuhl, ideálně přes noc.

Celkový čas přípravy: 3 hodiny (včetně chladnutí)

Počet porcí: 12

Závěr:

Koláč Červená Karkulka je ideální pro každou příležitost – je osvěžující, lehký a chutný. Skvělá volba pro ty, kteří preferují jemnější dezerty. Nezapomeňte ho připravit den předem, aby krém a džem dobře ztuhly. Tento koláč vám určitě vykouzlí úsměv na tváři!