Ochutnejte recept na sušená jablka se skořicí! Jedná se o jednoduchý, ale skvělý pamlsek večer k TV. Zejména o Vánocích!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 20 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

Pokud vám doma docházejí pamlsky na večer k televizi, máme pro vás skvělé řešení! Sušená jablka se skořicí jsou nejen chutnou alternativou, ale i zdravým pamlskem. Zvláště v předvánočním čase jsou ideální k pohádkám a mohou dokonce sloužit jako ozdoba na stromeček. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který vám provoní celý dům!

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava jablek: Nejprve si umyjte a oloupejte jablka. Poté je opatrně zbavte jadérek.
  • Krájení: Jablka nakrájejte na tenká kolečka, ideálně o tloušťce 3-5 mm, aby se rychleji usušila.
  • Namáčení v citrónové šťávě: Nakrájená kolečka namočte do misky s citrónovou šťávou, aby si zachovala světlou barvu a nezhnědla.
  • Osušení a příprava: Po chvilce kolečka vyndejte, osušte je papírovým ubrouskem a rozložte na plech.
  • Skořice: Každé kolečko posypte skořicí nebo skořicovým cukrem, aby jablka získala tu správnou vánoční vůni.
  • Sušení: Vložte plech do trouby vyhřáté na 65-70 stupňů. Pokud máte možnost, nechte dvířka trouby mírně pootevřená pro lepší cirkulaci vzduchu.
  • Doba sušení: Jablka sušte 5-8 hodin, v závislosti na tloušťce plátků. Občas je zkontrolujte, aby se nepřesušila.
  • Skladování: Hotová sušená jablka uchovávejte na suchém a tmavém místě, ideálně v uzavřené nádobě. Vydrží vám tak až několik měsíců.

Tento jednoduchý recept na sušená jablka se skořicí vám zaručeně přinese radost nejen u televize, ale i na vánočním stole. Dobrou chuť!

Mini-koblížky ze Salka, hotové za 15 minut!

chuťovky
15 minut
0
(0)
24. 10. 2024 Tomáš
Doporučené články: