Recept na skvělé francouzské briošky. Na těchto houskách si pochutná celá rodina! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 14. 11. 2024

Pokud toužíte po čerstvém, domácím pečivu, vyzkoušejte tento recept na francouzské briošky. Jsou jemné, nadýchané a rozhodně si je zamiluje celá rodina. Ideální k snídani nebo jako doplněk k odpolední kávě!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku V teplém mléce rozpusťte droždí a nechte jej stát asi 15 minut, aby se aktivovalo.
  • Těsto Do mísy vložte vejce, rozpuštěné máslo, cukr, sůl, kvásek a postupně přidávejte mouku. Všechny ingredience smíchejte a vypracujte měkké, poddajné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
  • Rozdělení těsta Těsto rozdělte na 4 části. Každou část vyválejte na přibližně 0,5 cm silnou placku.
  • Tvarování Pomocí sklenice vykrojte z těsta kulaté tvary. Každý kus přeložte napůl a přeneste na vymazaný plech s dostatečnými rozestupy.
  • Kynutí Zakryjte plech fólií a nechte briošky kynout přibližně 30 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C.
  • Pečení Každou briošku potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem nebo sezamem dle chuti. Pečte 25 minut, dokud briošky nezezlátnou.

Servírování

Podávejte teplé nebo vychladlé s máslem, džemem nebo jako přílohu k snídani.

Celková doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8–10

Dobrou chuť! Tento recept přinese kousek francouzské atmosféry přímo k vám domů.

Domácí nutella recept

Bez masa
60 minut
4.8
(72)
12. 06. 2024 Tomáš