Recept na pravé české rohlíky od mojí kamarádky z Moravy: Takové věru v obchodě nekoupíte! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Pokud hledáte recept na rohlíky, které jsou dokonale měkké uvnitř a křupavé na povrchu, pak vás potěší tento tradiční český recept. Rohlíky podle tohoto receptu nepořídíte v obchodě, ale můžete je jednoduše připravit doma a jejich vůně vás vtáhne do časů, kdy pekla ještě vaše babička.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Smíchejte 2 lžíce vlažné vody, droždí, cukr a 1 lžíci mouky. Nechte kvásek na teplém místě odpočívat přibližně 10 minut, dokud nezačne bublat.
  • Těsto: Když kvásek vzejde, smíchejte ho se zbytkem mouky, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujte jednotné a hladké těsto, které by mělo být pružné a nelepivé. Těsto zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 40 minut, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  • Formování rohlíků: Po vykynutí rozdělte těsto na 15-16 stejných dílků. Každý kousek rozválejte na podlouhlou placku a stočte do tvaru rohlíku. Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete směsí rozmíchaného vajíčka s trochou mléka.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě buď na 150 °C po dobu 20 minut, nebo na 200 °C po dobu 10-15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.

Tyto české rohlíky vás nadchnou svojí jednoduchostí a chutí. Ať už je podáváte ke snídani s máslem a džemem, nebo je využijete k vytvoření dokonalého sendviče, vždy budou chutnat skvěle!

Doporučené články: