Recept na perníkové kostky se švestkovým džemem: Lahodné pečivo, které si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 70 minut
Jan, 22. 01. 2025

Perníkové kostky se švestkovým džemem jsou vynikajícím dezertem, který vás osloví svou chutí i vůní. Tento recept spojuje jemné perníkové těsto s lahodným švestkovým džemem a čokoládovou polevou. Skvěle se hodí na slavnostní stoly i pro každodenní pohoštění. Pusťme se do toho!

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Na plnění:

Poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a kakao dobře promíchejte. Přidejte mléko, olej, slivkový lekvar a med, vše dobře vymíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Pečení: Na plech vyložený pečicím papírem nalijte polovinu těsta a rovnoměrně ho rozetřete. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 10–15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří kůra.
  • Příprava plnění: Nastrouhejte tmavou čokoládu a připravte si slivkový lekvar.
  • Pokračování pečení: Jakmile těsto zpevní a vytvoří kůru, vyjměte plech z trouby. Na upečený plát natřete slivkový lekvar a posypte nastrouhanou čokoládou. Nalijte zbytek těsta na vrch a opatrně rozetřete. Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 20 minut. Otestujte špejlí, zda je koláč hotový.
  • Příprava čokoládové polevy: V bain-marie (vodní lázni) rozpustíme čokoládu, margarín a olej, až vznikne lesklá poleva. Nechte koláč trochu vychladnout, poté ho polijte čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout.

Celkový čas přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 30–35 minut
  • Chlazení: 20 minut

Počet porcí:

  • 12 porcí