Ověřený recept na ty nejlepší domácí rohlíky: Po přečtení tohoto receptu si už rohlíky v krámě nekoupíte!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Tyto domácí rohlíky jsou skutečně delikatesa, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Jsou jednoduché na přípravu, a přesto chutnají lépe než jakékoli rohlíky z obchodu. Dělám je každý týden a stále přicházím s novými nápady, jako jsou různé semínka, nebo je po upečení potírám česnekem nebo sádlem. Možnosti jsou neomezené!

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr. Necháme chvilku odstát, až kvásek začne pěnit.
  • Příprava těsta: Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto zdá příliš lepivé, přidáme více mouky, aby mělo ideální konzistenci.
  • Tvarování rohlíků: Když máme těsto hotové, rozdělíme ho na dva díly. Každou polovinu rozdělíme na čtyři stejné části. Každou část rozválíme na co nejtenčí trojúhelník. Poté každý trojúhelník srolujeme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
  • Pečení: Povrch rohlíčků potřeme mlékem. Vložíme do trouby předehřáté na 200–210 °C a pečeme přibližně 15–20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé. Pro lepší kůrku je dobré během pečení na dno trouby umístit plech s vodou, který zajistí vlhčí prostředí pro pečení.

Tip: Po upečení můžete rohlíky potírat česnekovým máslem nebo sádlem pro ještě bohatší chuť. Ať už je jíte jen tak, nebo je použijete jako doplněk k jídlu, budete je milovat!

Dobrou chuť!

Vláčné kynuté buchty recept

Bez masa
75 minut
4.7
(58)
12. 06. 2024 Tomáš

Domácí máslové rohlíky recept

Bez masa
0 minut
4.8
(68)
12. 06. 2024 Tomáš