Recept na nadýchaný jogurtový koláč bez mouky – rychlý a zdravější dezert pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 15 minut
Jan, 24. 04. 2025

Hledáte jednoduchý a lehký dezert bez mouky, který zvládnete i jako začátečník? Tento jogurtový koláč bez mouky je ideální volbou! Skvěle se hodí pro bezlepkovou dietu, chutná malým i velkým a k jeho přípravě nepotřebujete žádné speciální suroviny. Nadýchaná textura a jemná chuť z něj dělají sladký hit každé domácnosti.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 170 °C (horní a dolní ohřev). Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
  • Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, dokud se cukr nerozpustí.
  • Vmíchejte suché ingredience – kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Přidejte jogurt a důkladně promíchejte.
  • Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do jogurtové směsi stěrkou.
  • Těsto nalijte do formy a pečte asi 50 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu a pevný střed.
  • Po upečení nechte zcela vychladnout, poté vyjměte z formy a poprašte moučkovým cukrem.

⏱ Celková doba přípravy

Příprava: 15 minut

Pečení: 50 minut

Celkem: cca 65 minut

🎂 Tipy a závěr

Tento jogurtový koláč bez mouky je perfektní ke kávě, snídani i jako odpolední sladkost. Skvěle chutná samotný, ale i s čerstvým ovocem, domácí marmeládou nebo šlehačkou. Uchovávejte ho v lednici, kde vydrží čerstvý až 3 dny.

Zdravější alternativa klasického moučníku vás překvapí svou jednoduchostí i chutí. Ať už pečete pro rodinu nebo přátele, tento recept vás nezklame. Vyzkoušejte a sdílejte, pokud vám chutnal!