Recept na nadýchanou a nesmírně chutnou bábovku: To těsto je opravdu hebké jako pavučinka – ostatní recepty jsem rovnou zrušila!
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Pokud hledáte recept na bábovku, která je nejen nadýchaná, ale i nesmírně chutná, tento je přesně pro vás. Podle rady mé maminky jsem našla způsob, jak připravit opravdu lehkou a výbornou bábovku, která je skvělým nápadem k čaji. Věřte, že po vyzkoušení tohoto receptu, všechny ostatní bábovky půjdou stranou!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Do misky přidejte tvaroh, vejce, zakysanou smetanu, rozehřáté máslo, mouku, cukr, sodu a špetku soli.
- Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, nebo ji vyložte pečicím papírem.
- Těsto nalijte do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 35-40 minut, dokud není bábovka zlatavá a suchá na špejli.
- Nechte vychladnout, vyklopte z formy a podávejte.
Podobné recepty
Další receptyVláčná jablečná bábovka – šťavnatý a jednoduchý koláč pro každou příležitost
dezerty
55 minut