Další důkaz toho, že naše babičky byly v kuchyni kouzelnice: Recept na nejjednodušší krupicové knedlíčky do polévky i jako chutné jídlo! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Tento jednoduchý a chutný recept na krupicové knedlíčky je skvělý tip na domácí jídlo, které připravíte pouze z několika základních přísad, které máte určitě doma. Recept se v naší rodině dědí z generace na generaci a já ho mám po své mamince. Knedlíčky si můžete připravit jako přílohu do polévky, nebo je podávat samostatně se slaninou, tvarohem, mákem či ořechy podle vaší chuti.

Pro 4 porce

Ingredience

Příloha:

Postup přípravy

  • Příprava krupicové kaše: Mléko přiveďte k varu a přidejte trochu soli. Do vroucího mléka přidejte máslo a za stálého míchání přisypávejte krupici. Vařte směs, dokud nezhoustne do konzistence husté kaše. Nechte vychladnout a poté přimíchejte vejce.
  • Tvorba knedlíčků: Mokrou lžičkou vykrajujte malé noky z připravené směsi. Vkládejte je do vroucí vody a vařte přibližně 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  • Příprava přílohy: Na pánvi rozehřejte vepřové sádlo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a slaninu, dokud nebudou křupavé. Smíchejte tuto směs se uvařenými knedlíčky.

Volitelné: Knedlíčky můžete podávat i na sladko, například s tvarohem, mákem nebo ořechy.

Tento recept na krupicové knedlíčky je skvělý pro rychlou a jednoduchou večeři nebo oběd, který si oblíbí celá rodina. Můžete si je vychutnat jak v polévce, tak jako samostatné jídlo. Pokud máte rádi sladká jídla, klidně si je připravte na sladko s tvarohem, mákem nebo ořechy.

Dobrou chuť!