Recept na jednoduché pagáčky bez kynutí. Na stole je máte za pár minut! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 25 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

Tento recept na rychlé smetanové pagáčky je ideální volbou, pokud hledáte rychlou chuťovku k televizi nebo ke sklence vína. Oproti kynuté variantě vám ušetří spoustu času, protože tyto pagáčky máte hotové opravdu za chvilku.

Pro 25 porcí

Ingredience

Na potření:

Na posypání:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Všechny ingredience (měly by mít pokojovou teplotu) smíchejte dohromady a vymíchejte hladké těsto.
  • Tvarování pagáčků: Těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 1 cm. Pomocí vykrajovátka nebo sklenice vykrajujte jednotlivé pagáčky.
  • Příprava na pečení: Pagáčky přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete je žloutkem smíchaným s trochou vody a posypte sezamovými semínky.
  • Pečení: Pagáčky pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 15-20 minut. Když budou na povrchu krásně zlatavé, můžete je z trouby vyjmout.

Tyto rychlé smetanové pagáčky jsou skvělou volbou, pokud chcete potěšit svou rodinu či přátele lahodnou pochoutkou během pár minut. Přejeme vám dobrou chuť!