Recept na jednoduché pagáčky bez kynutí. Na stole je máte za pár minut! recept
- Snadné na přípravu
- 25 porcí
- 30 minut
Tento recept na rychlé smetanové pagáčky je ideální volbou, pokud hledáte rychlou chuťovku k televizi nebo ke sklence vína. Oproti kynuté variantě vám ušetří spoustu času, protože tyto pagáčky máte hotové opravdu za chvilku.
Pro 25 porcí
Ingredience
Na potření:
Na posypání:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Všechny ingredience (měly by mít pokojovou teplotu) smíchejte dohromady a vymíchejte hladké těsto.
- Tvarování pagáčků: Těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 1 cm. Pomocí vykrajovátka nebo sklenice vykrajujte jednotlivé pagáčky.
- Příprava na pečení: Pagáčky přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete je žloutkem smíchaným s trochou vody a posypte sezamovými semínky.
- Pečení: Pagáčky pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 15-20 minut. Když budou na povrchu krásně zlatavé, můžete je z trouby vyjmout.