Recept na Izidor košíčky – Nejlepší cukrovinka, kterou si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 55 minut
Jan, 06. 03. 2025

Izidor košíčky jsou neodolatelná cukrovinka, která vás zaručeně okouzlí svou chutí. Tato vynikající sladkost kombinuje jemné těsto, lahodnou ořechovou nádivku a sametový čokoládový krém. Jsou ideální na různé oslavy, ale i jako sladká pochoutka ke kávě. Pokud jste ještě Izidor košíčky nezkusili, rozhodně je přidejte do svého repertoáru receptů.

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Ořechová nádivka:

Čoko krém:

Poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Smíchejte všechny ingredience na těsto – hladkou mouku, moučkový cukr, vejce, mleté ořechy, kakao, máslo, skořici, citronovou kůru a šťávu. Vzniklé těsto zpracujte a naplňte malé formičky na košíčky. Pečte na 175 °C přibližně 15 minut, dokud nejsou košíčky zlatavé. Nechte vychladnout.
  • Příprava nádivky: Smíchejte mleté ořechy, práškový cukr, vanilkový cukr a rum. Touto směsí naplňte vychladlé košíčky a zarovnejte.
  • Příprava čoko krému: Ušlehejte vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem nad párou, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout. Poté přidejte změklé máslo a kakao, a míchejte do hladka.
  • Zdobení košíčků: Na každý košíček naneste čoko krém a nechte je vychladnout v chladničce. Po vychladnutí košíčky máčejte v polevě připravené z čokolády na vaření a stuženého másla.
  • Finalizace: Po ztuhnutí polevy můžete košíčky ještě ozdobit rybízovou marmeládou a máte hotovo!

Celková doba přípravy:

  • Příprava těsta a pečení: 30 minut
  • Příprava ořechové nádivky a čoko krému: 25 minut
  • Chlazení a máčení v čokoládové polevě: 1 hodina Celkový čas přípravy: přibližně 2 hodiny

Počet porcí: 20 košíčků

Závěr: Izidor košíčky jsou perfektní kombinací křehkého těsta, lahodné ořechové nádivky a jemného čokoládového krému. Jsou ideální pro sváteční příležitosti nebo jako malý sladký zákusek k odpolední kávě. Pokud máte rádi ořechové sladkosti a čokoládu, tento recept by měl být ve vašem repertoáru. Užívejte si každou ochutnávku a nezapomeňte se podělit o tento recept i s ostatními!