- PŘÍPRAVA SUROVIN
- a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4 části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 600 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.
- b) Vezmeme CIBULE (140 gramů), kterou očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
- c) Vezmeme ČERVENOU PAPRIKU (130 gramů), kterou rozpůlíme, očistíme a dáme na pečicím papíře péct v troubě při teplotě 180°C.
Po upečení papriku necháme vychladnout, poté ji očistíme a nakrájíme.
- KOMPLETACE DÝŇOVÉ POLÉVKY
- d) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně přidáme nakrojenou cibulku, kterou mírně orestujeme.
- e) na kostičky nakrájenou dýni, kterou necháme chvíli restovat.
- f) Následně přidáme KUŘECÍ VÝVAR (7 dcl), hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 10 minut (dýně musí být měkká).
- g) Do hrnce dáme nakrájenou červenou papriku, povaříme 5 minut.
- h) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, polévku zjemníme SMETANA 32% (2 dcl) a přidáme SŮL a MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK. Vše důkladně promícháme.
- ch) Polévku necháme vařit ještě 3-5 minut a můžeme servírovat.
3.DOKONČENÍ DÝŇOVÉ POLÉVKY
Polévku nalejeme do polévkového talíře, přidáme trošku ušlehané šlehačky nebo šlehačky ve spreji.
Videorecept:
Vladimír Palička, alias Kuchař_Vláďa
JustCook.cz