Zapomeňte na kupovanou šlehačku. Udělejte si domácí – stojí méně a je mnohem lahodnější! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Zapomeňte na šlehačku z obchodu! S tímto jednoduchým receptem si připravíte lahodnou domácí šlehačku, která lépe drží tvar a nepotřebuje ztužovače. Navíc vás vyjde levněji a máte ji hotovou během chvilky.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Zahřátí mléka: Plnotučné mléko zahřejte v hrnci téměř k bodu varu. Pozor, mléko nesmí vřít, aby se nepřipálilo.
  • Příprava směsi: Máslo nakrájejte na menší kousky a vložte ho do mixéru. Přilijte horké mléko a mixujte přibližně 3 minuty, dokud nevznikne hladká směs.
  • Chlazení: Směs přelijte do uzavíratelné misky nebo nádoby a nechte přes noc vychladnout v lednici.
  • Šlehání šlehačky: Druhý den vychladlou směs vyšlehejte ručním mixérem jako klasickou šlehačku. Domácí šlehačka bude krásně pevná a nadýchaná i bez použití ztužovačů.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 10 minut
  • Chlazení: přes noc (cca 8–12 hodin)
  • Šlehání: 5 minut

Počet porcí:

  • Přibližně 4 porce (300 ml šlehačky)

Tato domácí šlehačka je skvělá do dezertů, na palačinky, do kávy nebo jen tak na lžičku. Vyzkoušejte ji a už nikdy nebudete chtít šlehačku z obchodu. Dobrou chuť!