Recept na domácí salko, stačí 3 ingredience a 15 minut vašeho drahocenného času recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 15 minut
Tomáš, 15. 10. 2024

Pokud hledáte způsob, jak si připravit domácí kondenzované mléko, jste na správném místě! Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak na to s pouhými třemi ingrediencemi. Domácí Salko je nejen chutné, ale také ideální na pečení nebo do různých dezertů.

Pro 3 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • 1. Příprava hrnce: Vezměte hrnec s vysokými stěnami (mléko se během vaření může pěnit a přetékat) a nalijte do něj mléko. Přidejte máslo a prosátý cukr.
  • 2. Vaření: Na slabém ohni míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vařit, vařte ještě 10 minut za stálého míchání.
  • 3. Uložení: Nalijte hotové Salko do sklenice a nechte vychladnout. Pro lepší konzistenci je nejlepší nechat ho přes noc v chladničce. Po ochlazení zhoustne.

Tipy:

Domácí Salko můžete využít při pečení, výrobě zmrzliny, likérů nebo různých zákusků.

Doba přípravy:

  • Příprava: 15 minut
  • Chlazení: (nechte ideálně přes noc)

Počet porcí:

Z tohoto receptu připravíte přibližně 500 ml domácího Salko, což odpovídá několika porcím v závislosti na vašem použití.

Tento rychlý a jednoduchý recept na domácí Salko vás určitě osloví! Zkuste ho a už nikdy nebudete potřebovat kupované kondenzované mléko. Bon appétit!