Recept na neskutečně chutný koláč: Tento čoko-třešňový koláček s lahodným krémem chutná nejlépe, když je dobře vychlazený! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 32 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Tento čoko-třešňový koláček je opravdovým potěšením pro všechny milovníky sladkostí. Díky lahodnému krému a šťavnatým třešním je ideální sladkou tečkou k šálku kávy nebo čaje. Nejlépe chutná pořádně vychlazený!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vymíchejte jednotné těsto z vajec, mouky, cukru a prášku do pečiva. Těsto rozdělte na dvě poloviny – do jedné přidejte kakao a do druhé kompotované třešně. Na vymazaný a moukou vysypaný plech navrstvěte nejprve světlé těsto a poté tmavé.
  • Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. Hotové těsto poznáte podle toho, že se začne oddělovat od krajů plechu. Test můžete provést i párátkem.
  • Příprava krému: Uvařte hustý pudink z mléka, čokoládových pudinků a 2 lžic cukru. Do horkého pudinku přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané hmoty a nakonec do něj přidejte rum. Po částech vmíchejte vychladlý čokoládový pudink.
  • Kompletace koláče: Na vychladlý korpus naneste připravený krém a uhlaďte ho. Na závěr polejte koláč rozpuštěnou čokoládou smíchanou s máslem.
  • Chlazení: Koláč vložte do lednice a nechte ho vychladit alespoň 3–4 hodiny.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Chlazení: 3–4 hodiny

Počet porcí:

  • Přibližně 12 porcí

Tento čoko-třešňový koláč je dokonalým osvěžením nejen v letním období. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že nezůstane ani drobeček. Dobrou chuť!