Rafaelo řezy s jahodami – letní dezert plný kokosu a šťavnatých jahod recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 15 minut
Jan, 22. 04. 2025

Hledáte osvěžující a snadný dezert, který si zamilujete vy i celá rodina? Vyzkoušejte Rafaelo řezy s jahodami – kombinaci vláčného těsta, voňavého kokosu a čerstvých jahod. Tento dezert je jako stvořený pro letní dny, kdy toužíte po něčem sladkém, ale zároveň lehkém. V jednoduchosti je krása – a v tomto případě i výjimečná chuť.

Pro 16 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na posypání:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Připravte plech: Vymažte máslem a vysypte kokosem. Plech by měl mít velikost přibližně 30×20 cm.
  • Vyšlehejte těsto: V míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do světlé pěny.
  • Spojte ingredience: Přidejte olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte do hladkého těsta.
  • Přidejte jahody: Pokud chcete, přimíchejte do těsta čerstvé nakrájené jahody. Dodají rezu osvěžující letní tón.
  • Pečení: Nalijte těsto na připravený plech a povrch posypte směsí kokosu a moučkového cukru. Pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C asi 25 minut, dokud není těsto na dotek pružné.
  • Zalití smetanou: Ještě horký korpus rovnoměrně zalijte smetanou. Ta se krásně vsákne do těsta a vytvoří jemnou krémovou strukturu.
  • Chlazení: Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • Podávání: Nakrájejte na kostky a podávejte jako lahodný letní dezert.

Časová náročnost a počet porcí

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení a chlazení: cca 5 hodin

Celková doba: 5 hodin 15 minut (aktivně pouze 15 minut)

Počet porcí: cca 16 řezů

Závěr

Rafaelo řezy s jahodami jsou tím pravým potěšením pro milovníky sladkých dezertů s ovocnou notou. Jsou rychlé, efektní a chuťově dokonalé – ideální na letní oslavy, zahradní party nebo jen tak ke kávě. Vyzkoušejte je jednou a stanou se stálicí ve vaší kuchyni!